Папа Франциск призова днес хората по света да положат усилия

...
Папа Франциск призова днес хората по света да положат усилия
Коментари Харесай

Папа Франциск зове за борба с пластмасовия боклук в световния океан

Папа Франциск прикани през днешния ден хората по света да положат старания да спрат изхвърлянето на пластмасови боклуци в океаните и моретата, съобщи Ройтерс.

" Не бива да разрешаваме нашите морета и океани да бъдат нечисти от безкрайни площи плаваща пластмаса ", сподели главата на Римокатолическата черква, който през последните години е приканвал и към енергични ограничения против световното стопляне.

" Трябва да се молим, ако всичко зависи от Божието божество, и да работим, в случай че всичко зависи от нас ", съобщи Франциск в посланието си във връзка четвъртия за годината ден " за отбрана на сътворението ", който се празнува от всички християнски вероизповедания.

Папата приказва пред стотина представители на бизнеса, поканени във Ватикана за случая. " Всеки от нас би трябвало да бъде виновен към останалите и за бъдещето на нашата планета ", акцентира той.

Данни от изследване на Организация на обединените нации сочат, че в всяка година в международния океан биват изхвърляни осем милиона тона пластмасови произведения - бутилки, опаковки и други. Те убиват морската флора и фауна и се намесват в човешката хранителна верига, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР