Папа Франциск приветства новите швейцарски гвардейци, които положиха клетва. Така

...
Папа Франциск приветства новите швейцарски гвардейци, които положиха клетва. Така
Коментари Харесай

Нови швейцарски гвардейци положиха клетва за вярност към папата във Ватикана

Папа Франциск приветства новите швейцарски гвардейци, които поставиха клетва. Така те станаха част от армията, която охранява папата и Ватикана. Церемонията се организира нощес при съблюдаване на всички ограничения против ковид.

Избраниците са 34. Те дават отговор на критериите - да са швейцарски жители, католици, невстъпили в брак, високи над 1.70 метра, на възраст сред 19 и 30 години. И още - да са смели, мощни и правилни - такава е била волята на папа Юлий II, когато основава швейцарската армия през 1506 година.

Службата им ще е най- малко 26 месеца - това е наложителният период.

" Искам да поздравя всички вас, братя и сестри, и да изразя най-дълбоката си благодарност. Ще продължа да поддържам вашия наследник или брат и да се апелирам за него. ", сподели полковник Кристоф Граф, пълководец на Швейцарската армия.

В двора на апостолическия замък Сан Дамазо във Ватикана в наличието на представител на папата и на своите фамилии, само че без аудитория, поради ограниченията против COVID-19, те изрекоха клетвата за честност към Главата на Римокатолическата черква.

Най-малката войска в света наброява 135 военнослужещи с живописни униформи от времето на Ренесанса. Те дават отговор за прекосяването през входовете на Ватикана, обезпечават реда, само че и дават отговор на въпросите и огромния интерес на посетителите. Затова и папа Франциск през вчерашния ден съобщи, че тяхната учтивост и подготвеност да оказват помощ са хубав знак за гостоприемството на църквата.

Клетвата се организира на 6 май, в символ на респект към 147 швейцарски гвардейци, починали на тази дата през 1527 г, защитавайки папа Климент VII.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР