Папа Франциск прие американския режисьор и носител на Оскар Мартин

...
Папа Франциск прие американския режисьор и носител на Оскар Мартин
Коментари Харесай

Мартин Скорсезе се срещна с папа Франциск и му подари книга

Папа Франциск одобри американския режисьор и притежател на " Оскар " Мартин Скорсезе по време на частна визита във Ватикана, заяви Daily Mail.


" По време на късата среща Скорсезе подари на главата на Католическата черква книга, до момента в който двамата държаха пред камерите кино клапа ", оповестиха от Светия трон.

Скорсезе е роден в Ню Йорк, където израства в италианско католическо семейство. Това не е първата среща на Скорсезе с папата.

В края на май 2023 година Светият отец одобри известния режисьор и брачната половинка му Хелън след филмовия фестивал в Кан, където беше показан филмът му " Убийците на цветната луна ".

Няколко от филмите на Скорсезе са въодушевени от религията. През 1988 година той снима кино лентата " Последното прелъщение на Христос

В средата на януари той разгласи, че е завършил работата по сюжета на кино лентата за Исус, като съобщи, че точно папа Франциск го е въодушевил да направи кино лентата. Снимките би трябвало да стартират тази година, а филмът ще бъде основан на книгата на Шусаку Ендо " Животът на Исус ".

Преди вчерашната частна визита, Скорсезе участва на неделната обща визита на папата, дружно с щерка си Франческа и в компанията на американската актриса Лили Гладстон, която има една от основните функции в последния филм на Скорсезе " Убийците на цветната луна " и е номинирана за " Оскар " в категорията за най-хубава актриса. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР