Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши

...
Папа Франциск претърпя операция на болезнена коремна херния, която завърши
Коментари Харесай

Оперираха успешно папа Франциск

Папа Франциск претърпя интервенция на мъчителна коремна херния, която приключи без затруднения. Интервенцията обаче съживи опасенията за все по-крехкото здраве на 86-годишния папа.

По-рано денем аржентинският понтифик беше признат в болница " Джемели " в Рим и се чака да остане там няколко дни. " Операцията завърши. Тя мина без затруднения и продължи три часа ", се споделя в малко изказване на пресслужбата на Ватикана в Telegram. Всички папски аудиенции са анулирани до 18 юни.

Папата, който претърпя интервенция на дебелото черво през 2021 година, страдаше от херния, която причинявала повтарящи се, мъчителни и влошаващи се признаци, съобщи по-рано представителят на Ватикана Матео Бруни.

Франциск изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който водеше седмичната си обща визита във Ватикана, като махаше на събралите се тълпи, до момента в който правеше обиколка на площад " Свети Петър ". След това той отпътува за болничното заведение с белия си автомобил " Фиат 500 ", ескортиран от полицията.

Франциск е страдал от инцизионна херния, която може да се образува върху белег от предходна интервенция, оповестиха от Ватикана. Ще бъде употребена протеза за възобновяване на коремната стена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР