Папа Франциск повтори днес призивите си за мир в Украйна,

...
Папа Франциск повтори днес призивите си за мир в Украйна,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Няма да се примирим с войната!

Папа Франциск повтори през днешния ден апелите си за мир в Украйна, като сподели, че човечеството не може да одобри войната като обикновено положение, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

По време на визита с членове на Делегацията на Икуменическата патриаршия на Константинопол папата изрази своята " първостепенна угриженост за мира, изключително в разкъсваната от война Украйна ".

" Това е война, която мощно ни визира, тя демонстрира, че всички войни са в действителност бедствия, безспорни бедствия: за хората и фамилиите, за децата и възрастните хора, за хората, принудени да изоставен страната си, за градове и села, и за самото битие, както наскоро видяхме след разрушаването на язовир " Каховка ", сподели Светият отец.

" Като почитатели на Христа не би трябвало да се помиряваме с войната, а да работим дружно за мир ", добави папата.

" Трагичната действителност на тази както наподобява безкрайна война изисква общи съзидателни старания от страна на всички, с цел да се плануват и основат пътища към мира, с вероятността за обективен и постоянен мир ", сподели папа Франциск.

Тази седмица ръководителят на италианската конференция на епископите и архиепископ на Болоня, кардинал Матео Дзупи, посети Москва в границите на напъните си, в качеството си на делегат на папата, за проправяне на пътища за мир в Украйна, показва АНСА и Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР