Папа Франциск покани днес католиците да се молят с него

...
Папа Франциск покани днес католиците да се молят с него
Коментари Харесай

Папа Франциск покани католиците да се молят с него чрез мобилно приложение

Папа Франциск предложения през днешния ден католиците да се молят с него по интернет, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Главата на Римокатолическата черква направи това, до момента в който представяше през днешния ден профила си в мобилното приложение " Клик ту прей " ( " Кликни, с цел да се помолиш " ).

То ще бъде формалното мобилно приложение на папската интернет платформа Световна молитвена мрежа (Worldwide Prayer Network), се споделя в известие на Светия трон.

Когато изберат секцията " Да се помолим с папата " в мобилното приложение или на страницата на приложението в интернет, католиците могат да видят защо има намерение да се моли папата през съответния месец. Другата секция " Да се помолим с мрежата " е " пространство, където потребителите (сред които папа Франциск) могат да споделят молитвите си с други ", се изяснява в официалното съобщение.

Целта е да се сътвори платформа, която да разреши на хората " да съпроводят папата в задачата на съчувствие към света ".

Освен в " Клик ту прей " Франциск има профили в Туитър и Инстаграм. 82-годишният папа обаче неведнъж е предупреждавал, че потреблението на обществени мрежи крие заплаха да докара до понижаване на действителното другарство сред хората, отбелязва ДПА.

Папа Франциск изрази през днешния ден скръбта си поради загубата на живота на 170 мигранти, удавили се през последните дни в Средиземно море, съобщи Асошиейтед прес.

В неделната си проповед пред събралите си на площад " Свети Петър " във Ватикана главата на Римокатолическата черква съобщи, че тези, които са се удавили, са търсели по-добър живот и " може би са били жертва на трафиканти на хора ". " Нека се помолим за тях и за тези, които са виновни за станалото ", прикани папата.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците съобщи, че 117 мигранти са починали или са в неопределеност, откакто на 18 януари край крайбрежията на Либия потънала гумена лодка на каналджии, а няколко дни по-рано други 53 починаха при преобръщането на кораб с мигранти в Западното Средиземноморие.

Италия и Малта започнаха строги ограничения против неправителствените организации, чиито кораби избавят мигранти от ненадеждните плавателни съдове на каналджиите, отбелязва Асошиейтед прес.

Папа Франциск се помоли и за мир в Колумбия след бомбения атентат против полицейската академия в Богота.

Той съобщи, че желае да увери колумбийския народ в близостта си с него, и дефинира осъщественото на 17 януари с 21 жертви нахлуване като " сериозен терористичен акт ".

Папата сподели, че се моли за жертвите и роднините им, и добави: " Продължавам да се апелирам в Колумбия да се върви по пътя на мира. "

Бомбеният атентат беше най-смъртоносният в Колумбия от 15 години, отбелязва Асошиейтед прес. Според управляващите нападението, при което също така бяха ранени 70 души, е било осъществено от еднорък специалист по експлозивите от последната останала бунтовническа формация в Колумбия - Армията за национално избавление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР