Папа Франциск отслужи меса по случай Велики четвъртък в базиликата

...
Папа Франциск отслужи меса по случай Велики четвъртък в базиликата
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи меса по случай Велики четвъртък

Папа Франциск отслужи меса по случай Велики четвъртък в базиликата " Свети Петър ", съобщи Асошиейтед прес.

Светият отец отслужи месата, преди да посети италиански затвор, в който ще извърши обред по измиване на краката на 12 пандизчии в израз на примирение.

В месата по случай Велики четвъртък участваха 1800 свещеници. В проповедта си Франциск насочи препоръки към свещенослужителите да не се концентрират върху всемирски грижи, като да вземем за пример властта, а да служат на хората.

Франциск трансформира грижата за отблъснатите от обществото хора, като да вземем за пример бежанците, мигрантите и пандизчиите, в приоритет на своята обществена активност. Папата също така трансформира визитата на затвори в Рим или в покрайнините му на Велики четвъртък в своя традиция, отбелязва Асошиейтед прес.

Страстната седмица стартира за католиците тази година на 10 април, когато се падаше Цветница.

Тази година Разпети петък в Рим ще бъде маркиран с обичайното шествие с кръста край Колизеума. То ще се организира там за първи път след двегодишно спиране поради коронавирусната пандемия.

Ватиканът предложения рускиня и украинка, които работят дружно в болница в Рим, да носят дружно кръста по време на шествието. Това разгневи някои украинци, измежду които посланика на Украйна във Ватикана и архиепископа на Киев. Според тях такава демонстрация не е подобаваща, като се вземе поради фактът, че съветските сили не престават да са в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР