Папа Франциск отказа да различва добро и лошо във войната

...
Папа Франциск отказа да различва добро и лошо във войната
Коментари Харесай

Папа Франциск: Войната в Украйна може би по някакъв начин е била провокирана.

Папа Франциск отхвърли да различва " положително и неприятно " във войната в Украйна, сподели той, представен от италианския ежедневник La Stampa, който заяви за диалога на папата с редакторите на йезуитските европейски списания, предава Ройтерс.

Запитан дали е на страната на съветския президент Владимир Путин, папата отговори: " Не, не съм, просто съм срещу свеждането на сложността на обстановката до разграничаването на положително и неприятно ".

Папа Франциск се надява да се срещне с главата на Руската православна черква патриарх Кирил през септември в Казахстан, добави той.

В същото изявление той съобщи, че към този момент " живеем в Третата международна война "

В текста на диалога, който Светият отец организира предишния месец с редакторите на йезуитските медии и оповестен във вторник в La Stampa, той също сподели, че обстановката не е черно-бяла и че войната " може би по някакъв метод е била предизвикана ".

Докато осъждаме " свирепостта, жестокостта на съветските войски, не би трябвало да забравяме същинските проблеми, в случай че желаеме те да бъдат решени ", сподели Франциск, в това число оръжейната промишленост, която е измежду факторите, които обезпечават тласъци за войната.

" Вярно е също, че руснаците смятаха, че всичко ще свърши след една седмица. Но те се объркаха. Те се сблъскаха със смели хора, хора, които се борят да оцелеят и които имат своя история на битка ", сподели той.

Франциск сподели, че няколко месеца преди президентът Владимир Путин да изпрати войските си в Украйна, понтифексът се е срещнал с неназован държавен глава , който изрази угриженост, че НАТО " лае пред портите на Русия " по метод, който може да докара до война.

Тогава Франциск сподели със личните си думи: " Не виждаме цялата драма, която се разпростира зад тази война, която може би по някакъв метод е била или предизвикана, или не е била предотвратена ".

Питайки се риторично дали това го прави " про-Путински глас ", той сподели: " Не, не съм. Би било опростено и неправилно да се каже такова нещо ".
 Кремъл: Няма съглашение за среща сред Путин и папа Франциск
Кремъл: Няма съглашение за среща сред Путин и папа Франциск

Позицията на Русия идва повече от месец, откакто папата е отправил настояването си

В неделното си послание . " Нека не разрешаваме на миналото време да притъпи болката ни и загрижеността ни за тези мъченици ", сподели той

Ватикана разгласи в четвъртък, че пътуването от 2 до 7 юли в ДР Конго и Южен Судан е отсрочено за неопределен срок поради, които го към този момент повече от месец.
 Папата подхрани клюки за бъдеща оставка
Папата подхрани клюки за бъдеща оставка

Според други той имал още прекалено много за вършене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР