Папа Франциск отговори на въпроси на журналисти в самолета на

...
Папа Франциск отговори на въпроси на журналисти в самолета на
Коментари Харесай

Папа Франциск: България е държава с вековни традиции, а Северна Македония е млада

Папа Франциск отговори на въпроси на публицисти в самолета на връщане към Ватикана след тридневното апостолическо пътешестване в България и Северна Македония, написа изданието " Ватикан нюз ". Той приказва за връзките с православната черква и за тайната на личната му мощ и сила.

На въпрос какви са най-силните му усещания от двете страни, които одеве е посетил, той отвърна: " Те са две изцяло разнообразни страни ". България, изясни той, е страна с вековни обичаи, а Северна Македония има вековни обичаи, само че е млада страна и има " млад народ ".

Той сподели, че и в България, и в Северна Македония, православни християни, католици и мюсюлмани живеят дружно. Той изрази удовлетворение от положителните връзки сред хората от другите вероизповедания в двете страни и се възхити от проявяваното почитание към разнообразието и зачитането на човешките права, съобщи Българска телеграфна агенция.

Журналист попита папата от кое място черпи силата и силата, нужни за пътуванията и работата му. Той отвърна, че това е " подарък от Бога ", само че призна, че по-късно се усеща изтощен. " Не се изтощавам от пътуването. Но по-късно се усещам изтощен. Мисля, че Бог ми дава мощ. Моля Господ да имам вяра, да му послужвам, апелирам го тези пътувания да не са туризъм. И също така... работата ми не е толкоз тежка! "

На въпрос за връзките с православната черква папа Франциск акцентира, че като цяло те са положителни и че има благосклонност. Той назова православните патриарси братя и божии хора. " Мога да кажа, че сме братя, тъй като не можем да се прекланяме пред Светата троица, в случай че не си подадем ръце като братя ", сподели папата, представен от " Ватикан нюз ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР