Папа Франциск осъди войнствените национализми и призова за общоевропейски отговор

...
Папа Франциск осъди войнствените национализми и призова за общоевропейски отговор
Коментари Харесай

Папа Франциск призова Европа за солидарност към мигрантите

Папа Франциск осъди войнствените национализми и прикани за общоевропейски отговор на въпроса за миграцията. Той бе безапелационен, че не би трябвало да се допусне Средиземно море да се трансформира в " гробище на достолепието ". Това съобщи Ройтерс.

Папата се изрече в интерес на посрещането на мигрантите, които търсят по-добър късмет за живот в Европа. " Има зов на болежка и той трансформира Средиземно море от люлката на цивилизацията в гробището на достолепие. Това е сподавеният зов на братя и сестри мигранти ", посочи главата на Католическата черква.

Според Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците към 178 500 мигранти са пристигнали в Европа през Средиземно море тази година. Други 2500 са починали или изчезнали, пробвайки се да доближат остарелия континент.

Папа Франциск насочи зов към европейците да чуят виковете на болежка, надигащи се от Северна Африка и Близкия изток. " Колко мощно се нуждаем от това в сегашния миг, когато остарелите и войнствени национализми желаят да накарат фантазията за общността на нациите да избледнее! ", добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР