Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в

...
Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в
Коментари Харесай

Ватикана: Папата не е призовавал Украйна да се предаде

Папа Франциск не е призовал Украйна да се съобщи в изявлението си за швейцарска телевизия, в което изиска страната да развее „ бяло знаме “ и да стартира договаряния за мир, посочи шефът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни, представен от италианската новинарска организация АНСА.

Вчера Ройтерс разгласява елементи от изявлението, което ще бъде излъчено на 20 март. Според извадки от текста Франциск приканва за прекъсване на огъня и за храброст за водене на договаряния.

" Папата употребява термина „ бяло знаме “ в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се изрази по този начин, като знак за прекъсването на вражеските дейности, за помирение, реализирано със храброст за договаряния “, изясни през днешния ден Бруни в изявление за Лоренцо Бучела по Швейцарските радио и телевизия (Ер Те ЕС).

" Някъде в изявлението, до момента в който приказва за различен спор, само че имайки поради всякаква обстановка на война, папата ясно съобщи: „ Преговорите в никакъв случай не са капитулация “, добави той.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР