Папа Франциск нарече вчера консуматорското общество "вирус, който атакува вярата

...
Папа Франциск нарече вчера консуматорското общество "вирус, който атакува вярата
Коментари Харесай

Папа Франциск определи консуматорското общество като вирус

Папа Франциск назова през вчерашния ден консуматорското общество "вирус, който нападна вярата в нейните корени ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Трябва да изобличим заблудата, че човек е благополучен, когато има доста неща. Съпротивлявайте се против блясъка на потреблението, който е на всички места този месец ", сподели папата на меса във Ватикана.

Той направи това изказване сред Черния петък и Киберпонеделника - интервал на огромни понижения в магазините, с който започва коледното извършване на покупки.

Потребителите в Съединени американски щати похарчиха в петък рекордните 7,4 милиарда $ в онлайн извършване на покупки по данни на компанията за пазарни разбори "Адоби аналитикс ".

Главата на Римокатолическата черква подари на римските бездомници влиятелния дворец "Мильори “, съобщи в това време БГНЕС.

Дворецът е благосъстоятелност на Ватикана и се намира близо до площад "Свети Петър ". "Мильори " е отстъпен безплатно на Ватикана от богата римска фамилия през 30-те години на предишния век.

От през днешния ден в него непрекъснато ще живеят 50 бездомници. В студени дни техният брой може да бъде и два пъти по-голям. В столовата могат да закусват и вечерят до 250 души.

Според в. "Ла Стампа " към "Мильори " са проявявали огромен интерес някои от най-големите международни хотелиерски вериги. Ремонтът на постройката е финансиран от милосърдната работа на Ватикана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР