Папа Франциск наелектризира Конгреса с призива за активни мерки във

...
Папа Франциск наелектризира Конгреса с призива за активни мерки във
Коментари Харесай

Папа Франциск наелектризира Конгреса с реч, в която предложи смела визия за бъдещето на САЩ

Папа Франциск наелектризира Конгреса с апела за дейни ограничения по отношение на климатичните проблеми, имиграцията, бедността и смъртното наказване в Съединени американски щати, и насочи към Съединените щати предизвикателство да надмогнат разликите и да преоткрият личните си идеали, написа Тhe Guardian, представен от " Фокус ". Аржентинският понтиф провокира бурни аплодисменти с историческото си послание, което има огромно влияние както върху консерваторите, по този начин и върху либералите. Като се обърна към Конгреса от подиума, на който до момента в никакъв случай не е заставал папа, Франциск съобщи на Конгреса да отхвърли ксенофобията и да одобри сърдечно имигрантите. „ Ние, народите на този континент, не се опасяваме от чужденци, тъй като множеството от нас в миналото са били чужденци “, сподели папата.
Петдесет-минутната му тирада омагьоса цялата зала, която бе изпълнена с посланици и съдии от висшия съд, сенатори и авторитетни персони от Камарата на представителите, нещо, което рядко се случва даже по време на речите на американските президенти.

Папата изложи смелата си визия за една по-състрадателна Америка, която може да употребява силата и благосъстоянието си, с цел да излекува „ отворените рани “ на планетата, разкъсвана от ненавист, замърсяване и неравноправие – трагичен апел в подтекста на поляризираните и ксенофобски акции на американските претенденти за президентския пост.

Папа Франциск изрече съболезнования на всички мюсюлмани по отношение на нещастието в долината Мина край свещения за мюсюлманите град Мека, жертва на която станаха минимум 700 души, предава Reuters. По време на вечерната работа в католическия храм в Ню Йорк „ Свети Патрик “, папата изрази „ възприятие на единодушие пред лицето на нещастието в Мека “. „ В момента на молитва аз се причислявам към вас в послание към Бога, всемогъщия и всемилостивия “, съобщи Франциск.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР