Папа Франциск, който страда от възпаление на белите дробове, е

...
Папа Франциск, който страда от възпаление на белите дробове, е
Коментари Харесай

Папата е в добро, стабилно състояние

Папа Франциск, който страда от инфектиране на белите дробове, е в " положително и устойчиво " положение, получава интравенозна антибиотична терапия и ще ограничи активността си през идващите няколко дни, с цел да резервира силите си, оповестиха от Ватикана в понеделник, представени от Ройтерс.

Говорителят на Светия трон Матео Бруни сподели в изказване, че компютърната томография в болница в Рим в събота изключва пневмония, само че е открила възпаление в белите му дробове, което предизвиква усложнения в дишането.

" Състоянието на папата е положително и устойчиво, той няма тресчица и респираторното му положение несъмнено се усъвършенства ", сподели Бруни.

" За да се улесни възобновяване на папата, някои значими задължения, които бяха планувани за тези дни, бяха отсрочени, с цел да може той да посвети времето и силата си (на възстановяване) ".

Бруни добави, че 86-годишният папа Франциск ще продължи да извършва " по-лесни ", институционални задания, в случай че положението му разрешава.

Една част от един от белите дробове на папата е бил отстранен още в млада възраст в родната му Аржентина.

Папа Франциск би трябвало да пътува до Дубай в петък, с цел да участва на конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата. Изявлението на Бруни не загатва пътуването, което демонстрира, че то към момента не е анулирано.

За своята седмична благословия и обръщение в неделя папа Франциск се появи седнал в параклиса на своята резиденция вместо на площад Свети Петър, докато помощник прочете посланието на папата.

Когато подвигна дясната си ръка, на нея се виждаше превръзка, покриваща венозния абокат, употребен за използване на антибиотиците.

По-рано този месец папа Франциск пропусна да прочете готова реч за среща с европейски равини, тъй като имаше простуда, само че изглеждаше в положително здраве по време на среща с деца часове по-късно същия ден.

През юни беше опериран от коремна херния и прекара девет дни в болница. Изглежда, че се е възстановил изцяло от тази интервенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР