Папа Франциск, който е на визита в Гърция от вчера,

...
Папа Франциск, който е на визита в Гърция от вчера,
Коментари Харесай

Папата към бежанците на Лесбос: Този, който се страхува от вас, не е погледнал в очите ви

Папа Франциск, който е на аудиенция в Гърция от през вчерашния ден, посети тази заран бежанския лагер Кара Тепе на остров Лесбос, заяви гръцката телевизия Скай. Папата беше придружаван от президентката на Гърция Катерина Сакеларопулу.

" Тук съм, с цел да видя лицата ви, с цел да ви погледна в очите. Това са очи, цялостни със боязън и очакване, очи, които са видели принуждение и беднотия ", сподели папата пред претендентите за леговище.

Франциск акцентира, че миграцията е проблем на целия свят, като означи, че в Европа има такива, които упорстват да гледат на казуса като на въпрос, който не ги визира.

Той съобщи, че Гърция " се намира в усложнение " и сподели, че " огромните въпроси би трябвало да се посрещат взаимно, тъй като в днешния свят откъслечните решения не са задоволителни. И до момента в който имунизацията в международен проект напредва с старания и наподобява, че нещо се случва макар многото забавяния и неустановеност, също в битката с климатичните промени, всичко приказва за едно ужасяващо бягство от отговорност във връзка с миграцията. А тук става дума за хора, за човешки животи! (...) Бъдещето ще бъде ярко, единствено в случай че се сдобри с най-уязвимите. Защото, когато отблъскваме бедните, отблъскваме мира ", съобщи папата.

Той още веднъж акцентира, че едностранните дейности не са задоволителни и че въпросът изисква необятно скроени политики - нещо, на което ни учи историята, само че към момента не сме го научили. " Братя, дано не се отхвърляме от човещината, която ни свързва. Тази неделя апелирам Бог да ни пробуди. Да пробуди глухите ни сърца. Благодаря на жителите на този остров (Лесбос - б.ред.) за всичко, което вършат ", сподели папата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР