Папа Франциск казва, че няма планове да подава оставка и

...
Папа Франциск казва, че няма планове да подава оставка и
Коментари Харесай

Папа Франциск не планира да се пенсионира поради настоящи здравословни проблеми в нови мемоари

Папа Франциск споделя, че няма проекти да подава оставка и не страда от никакви здравословни проблеми, които биха наложили това, казвайки в нови записки, че към момента има „ доста планове за осъществяване “.

87-годишният Франсис направи мненията в автобиографията си „ Животът: Моята история през историята “, която се разгласява във вторник, на 11-ата годишнина от инсталацията му като папа. Обширни фрагменти бяха оповестени в четвъртък в италианския всекидневник Corriere della Sera.

В записките, написани с италианския публицист Фабио Маркезе Рагона, Франциск наблюдава основни моменти от живота си и тяхното секване със международни събития (Втората международна война, Аржентинската военна тирания и интриги във Ватикана) и по какъв начин те дружно осведомят неговите цели като папа.

По-важно е, че той обръща внимание на повтарящите се спекулации по отношение на здравословните му проблеми, рецензиите от страна на консерваторите и какво може да значат и двете за бъдещето на неговия понтификат....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР