Папа Франциск каза, че обмисля пътуване до Киев и че

...
Папа Франциск каза, че обмисля пътуване до Киев и че
Коментари Харесай

Папа Франциск: Бих искал да отида в Украйна; просто трябва да изчакам подходящ момент

Папа Франциск сподели, че обмисля пътешестване до Киев и че идната седмица ще се срещне с украинските управляващи, с цел да види дали това ще е допустимо и потребно. Това стана при диалог на Папата с деца в двора Сан Дамазо на Апостолическия замък във Ватикана, съобщи за Българска телеграфна агенция организация АНСА.

„ Казвам се Саша, пристигам от Украйна. Нямам въпрос, а молба: можете ли да дойдете в Украйна, с цел да спасите всички деца, които в този момент страдат там? “, попита едно от децата, които бяха пристигнали за среща с Папата.

Папа Франциск го поздрави на украински и сподели: „ Щастлив съм, че си тук, мисля доста за децата в Украйна и по тази причина изпратих някои кардинали да оказват помощ там и да са покрай хората, само че на първо място до децата. Бих желал да отида в Украйна; просто би трябвало да изчакам момента, в който да го направя. Нали знаеш, не е елементарно да се вземе решение, което може по-скоро да навреди на целия свят, в сравнение с да помогне. Трябва да избера подобаващия миг да го направя. Следващата седмица ще приема представители на държавното управление на Украйна, които ще дойдат на среща и ще приказваме за възможното ми посещаване там. Да забележим какво ще се случи ", разгласи папа Франциск.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР