Папа Франциск изрази разочарованието си от католическата църква в САЩ,

...
Папа Франциск изрази разочарованието си от католическата църква в САЩ,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Разочарован съм от католическата църква в САЩ

Папа Франциск изрази разочарованието си от католическата черква в Съединени американски щати, в която съгласно него е реакционна и политизирана, съобщи Ройтерс.

Новинарската организация се базира на изявления на Светия отец на частна среща в Лисабон с членове на Йезуитския медал, оповестени през днешния ден от йезуитското списание " Чивилта католика " (на италиански: La Civiltà Cattolica).

През десетте години, откогато бе определен за папа, Франциск е подложен на критика от консервативните пластове на американската черква, които се опълчват на промени, като да вземем за пример даването на повече права на дамите и миряните, както и на възприемането на по-толерантен и по-малко неоправдателен метод от Църквата във връзка с някои хора, в това число във връзка с представителите на ЛГБТ общността, съобщи Българска телеграфна агенция.

Религиозните консерватори в Съединени американски щати постоянно се съюзяват с политически консервативни медии, с цел да подлагат на критика позициите на папата по редица въпроси, като да вземем за пример климатичните промени, имиграцията, обществената правдивост, апелите му за надзор на оръжията и опълчването му на смъртното наказване, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР