Папа Франциск и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на САЩ

...
Папа Франциск и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на САЩ
Коментари Харесай

Папата е обсъдил войната в Украйна с началника на въоръжените сили на САЩ

Папа Франциск и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили са разискали войната в Украйна и очакванията за реализиране на мир там по време на частна визита във Ватикана през днешния ден, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Мили, който е католик, по-късно декларирал пред кореспонденти, че визитата е било от огромно значение за него, сподели представителят на генерала полковник Дейв Бътлър. Мили, който е на обиколка в няколко европейски страни, сподели че папата е изразил дълбока угриженост по отношение на загубата на човешки живот в Украйна, изключително на цивилни.

Мили е изострен критик на Москва, за която твърди, че води " акция на гнет " против цивилните в Украйна, в това число като взема на прицел гражданска инфраструктура като част от своята тактика. Той също по този начин поддържа изпращането на въоръжение на стойност милиарди долари на Киев. Светият отец осъжда интернационалната търговия с оръжия, само че предходната година сподели, че в морално отношение е законно на Украйна да бъдат изпращани оръжия, с цел да се помогне на страната да се отбрани от съветската експанзия.

 

 

Както е всекидневно при частните папски аудиенции, Ватиканът включи срещата в графика на папата, само че не даде детайлности за нея. Миналия ноември американският военачалник, който излиза в пенсия по-късно тази година, предизвести, че вероятността за цялостна украинска военна победа в близко бъдеще е ниска и акцентира опцията за политическо решение за преустановяване на спора.

Франциск изиска от украинския президент Володимир Зеленски да бъде отворен за разговор с Русия, само че Зеленски желае от Ватикана да поддържа мирния проект на Киев, който планува възобновяване на украинската териториалната целокупност, евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, както и възобновяване на държавните граници на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР