Папа Франциск и други религиозни лидери излязоха днес със съвместен

...
Папа Франциск и други религиозни лидери излязоха днес със съвместен
Коментари Харесай

Световни религиозни лидери отправиха призив преди Конференцията за климата на ООН

Папа Франциск и други религиозни водачи излязоха през днешния ден със взаимен апел към уредниците и участниците в плануваната за идващия месец Конференция на Организация на обединените нации за климатичните промени (КОП26). Те приканиха участниците във форума да предложат съответни решения за избавяне на планетата от " невижданата екологична рецесия ", съобщи Ройтерс.

Папата и религиозни водачи от целия свят насочиха апела си на среща под наслова " Вяра и просвета: към КОП26 ". В нея участваха християнски водачи, измежду които архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби и вселенският патриарх Вартоломей, както и представители на исляма, юдаизма, индуизма, сикхизма, будаизма, конфуцианството, таоизма, зороастризма и джайнизма.

" Конференцията КОП26 в Глазгоу е незабавна среща, която би трябвало да предложи ефикасен отговор на невижданата екологична рецесия и рецесията на полезностите, която сега претърпяваме, и в този подтекст да даде съответни очаквания на бъдещите генерации ", сподели папата.

Съвместният апел на религиозните водачи, който окачестви климатичните промени като " огромна опасност ", бе предаден на италианския външен министър Луиджи Ди Майо и на британеца Алок Шарма, който ще бъде ръководител на КОП26.

" Климатичната рецесия е огромна и е породена от нас ", сподели през днешния ден Шарма.

Духовният водач на англиканците по света Уелби пък през днешния ден прикани за световна финансова архитектура, която да включва промени на данъчните правила за поощряване на " зелена " стопанска система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР