Папа Франциск, главата на католическата църква, намекна, че може да

...
Папа Франциск, главата на католическата църква, намекна, че може да
Коментари Харесай

Папа Франциск намекна, че може да се наложи да се оттегли

Папа Франциск, главата на католическата черква, загатна, че може да се наложи да се отдръпна, оповестява Би Би Си. Като причина той показва, че това ще стане в случай че физическото му здраве не му разрешава да прави работата си по този начин както би трябвало.

Папата направи тези мнения в края на пътуването си до Канада. Той посочи, че за момента продължава да извършва длъжностите си и ще бъде направляван от Бог по кое време да се отдръпна, в случай че изобщо го стори.

" Не е злополука да се смени папата. Не е табу. Вратата на пенсионирането е отворена – това е естествена алтернатива. Все още не съм почукал на тази врата, към момента не съм мислил по тематиката, само че това не значи, че няма да го направя “, сподели папата пред публицисти в папския аероплан на връщане от Канада.

Франциск неведнъж беше забелязан в инвалидна количка по време на последното си пътешестване. В последните месеци той има съществени проблеми с едното коляно, което се отрази на неговата пъргавина.

" Това пътешестване беше доста интензивно. Не мисля, че мога да продължа да пътувам със същия темп. Или би трябвало да стартира да се щадя повече, с цел да мога да послужвам на Църквата, или би трябвало да обмисля опцията да се отдръпва “, споделя Франциск.

Предишният папа Бенедикт XVI се пенсионира поради проблеми със здравето през 2013 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР