Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна в Чили

Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио... към профила дойде нощес в Чили - първата страна от визитата му в Латинска Америка, където той ще посети и Перу, съобщи Ройтерс.

След столицата Сантяго папата аржентинец ще отиде в градовете Темуко и Икуикуе, а в Перу ще посети столицата Лима и градовете Пуерто Малдонадо и Трухильо.

Днес Светият отец ще отслужи литургия в Сантяго, на която се чака да се стекат към 50 000 души.

Говорителка на чилийското държавно управление сподели, че президентката Мишел Бачелет ще посрещне папата като всеки различен държавен глава.

Асошиейтед прес отбелязва, че в Чили се чакат митинги поради решението на папата да назначи свещеник, непосредствен на чилийски духовник педофил. Часове преди самолетът на папата да кацне в Сантяго, деятели желаеха наказания против свещениците, направили полови похищения и против съучастниците им, помогнали за прикриване на тези действия. Възможни са и митинги, в случай че папата предложи узаконяване на абортите в Чили, където в този момент са позволени аборти единствено в случай че животът на дамата е в заплаха и законодателството за абортите е едно от най-рестриктивните в света, показва АП.

Докато самолетът на папата прелитал над родната му Аржентина, той изпратил поздрави и сърдечни пожелания на всички хора в родината му, прибавя АП. Откак се възкачи на Светия трон преди пет години, Франциск съзнателно заобикаля да посети родината си.

Според познавачи на Ватикана това се дължи на нежеланието му да бъде въвличан в политическите битки в Аржентина, защото в случай че отиде там, неизбежно ще би трябвало да взе участие в протоколни събития, фотосесии и публични прояви, които може да бъдат употребявани за пропагандни цели от политическата върхушка, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР