Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск отново призова за спиране на огъня в Украйна

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март сподели, че войната в Украйна е " неуместна и жестока " и прикани за прекъсване на огъня и за договаряния. Призивът той отпрани два дни преди първата " годишнина " от войната в Украйна, предадоха международните организации. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9510
На седмичната си обща визита Франциск сподели, че се отбелязва " тъжна годишнина " и че той е " съпричастен с мъченическия украински народ ". Папата добави, че " същинска победа " в Украйна " не може да се построи върху руини ". 

" На 24 февруари ще се означи първата годишнина от нашествието в Украйна, една година на една неуместна и жестока война. Една тъжна годишнина. Призовавам всички, които имат власт върху страните, да се ангажират съответно за преустановяване на спора, за реализиране на преустановяване на огъня и за начало на договаряния за мир ", акцентира Франциск.

" Равносметката за мъртвите, ранените, бежанците, икономическите и обществените вреди приказва сама по себе си ", добави папата, който от една година не един път призоваваше за мир, като в същото време се опитваше да резервира разговора с Москва, отбелязва Франс прес.

" Ще може ли Бог да елементарни за толкоз закононарушения и принуждение? Нека останем близки до мъченическия украински народ, който продължава да страдат и да се запитаме дали беше направено всичко, с цел да се спре войната ", сподели папата.

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март планираше да посети Киев и Москва в опит да откри излаз от войната в Украйна, само че този проект по този начин и не се осъществя до момента, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР