Папа Франциск е поздравил българския премиер Кирил Петков за посоката

...
Папа Франциск е поздравил българския премиер Кирил Петков за посоката
Коментари Харесай

Петков след срещата с папата: Поздрави ни за борбата с корупцията, каза, че пътят ни е правилен

Папа Франциск е поздравил българския министър председател Кирил Петков за посоката на държавното управление в посока битката с корупцията.

„ Каза, че корупцията е болест. Той доста има вяра, че млади политици са единственият метод да се изтръгне тази болест. Каза, че тази болест е на всички места. Поздрави ни, че главната цел е изтръгването ѝ “, сподели министър председателят Кирил Петков след аудиенцията при светия отец, представен от bTV.
Втори съвет, който ми даде – сподели, че сега се намираме в невиждана рецесия. Инфлацията се подвига доста и е доста значимо да се срещаме с хората и да им обясняваме, че вършим всичко допустимо, само че има стопански фактори, които не зависят от нас “, сподели Петков.

Папата също по този начин е посъветвал българския министър председател да води борбата против корупцията и противников сили от непознати страни по настрана. „ Трябва да се опитваме битката да става на стъпки, а не по едно и също време на всички направления “, сподели Петков.

Папа Франциск благословил работата на българското държавно управление и определил пътят му като верен.
Относно тематиката за Северна Македония и свикването на КСНС, Петков сподели, че би се радвал президентът да предприеме тази стъпка, защото има доста нова информация за разискване. „ Ако не сме в една лодка, разединението ще ни направи по-слаби “, сподели Петков.

„ Много е значимо да имаме общ метод по тематиката. Бих желал да имаме консенсус освен с ръководещата коалиция, а и с част от опозиционните партии “, сподели Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР