Папа Франциск е болен и е отменил планирана за днес

...
Папа Франциск е болен и е отменил планирана за днес
Коментари Харесай

Папа Франциск е болен, отмени планирана за днес меса с римски свещеници

Папа Франциск е болен и е отменил планувана за през днешния ден меса, която трябвало да отслужи дружно с римски свещеници в италианската столица, оповестиха негови представители, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Ватикана заяви, че 83-годишният папа страда от " леко неразположение " и ще продължи с осъществяване на плануваните си задания през днешния ден. Но светият отец избира да остане покрай " Санта Марта " - хотела на Ватикана, където живее.

Светият трон не заяви детайлности за болестта му, само че папата бе видян да киха и да бърше носа си по време на месата за Пепелната сряда. Това се случва на фона на епидемията от ковид в Италия, от който са се заразили повече от 400 души, съвсем всичките в северната част на страната. В Рим имаше три случая на болестта, само че и тримата инфектирани оздравяха.

Папа Франциск трябваше да отиде в базиликата " Св. Йоан Латерански ", която се намира в другия завършек на града, с цел да се срещне с римското духовенство и да отслужи меса за смирение при започване на Великия пост. Папа Франциск е и свещеник на Рим, само че поверява ежедневните си отговорности на викарий.

Папата от аржентински генезис нормално се радва на положително здраве. Той е изгубил част от единия си бял дроб като млад поради белодробно заболяване и страда от ишиас, който го затруднява да се придвижва, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР