Папа Франциск е бил тестван за коронавирус. Това се случи,

...
Папа Франциск е бил тестван за коронавирус. Това се случи,
Коментари Харесай

Изследваха папата за коронавирус

Папа Франциск е бил тестван за ковид. Това се случи, откакто той беше заставен да анулира няколко събития поради влошеното си здравословно положение, оповестява „ Дейли Мейл “.

На 83-годишния глава на католическата черква му е било направено „ рутинно “ проучване, откакто предходната сряда той се разболя и имаше признаци като кашлица, висока температура и алено гърло.

Затова било решено да му се направи тест като превантивна мярка. Резултатът от него е негативен, оповестява “Il Messaggero “.

Италия е измежду най-тежко засегнатите страни от ковид с над 200 инфектирани и 52 умряли.

Въпреки че в Рим няма регистрирани случаи на инфектирани, страховете за здравето на Светия отец се ускориха, откакто той беше сниман да си разменя целувки с фенове площад „ Свети Петър “ до момента в който ръцете му треперят.

Лекарите не споделят от какво тъкмо е болен Франциск, а самият той го разказа като „ простуда “. Ватиканът още не е оповестил случай на инфектиран с вируса, само че предишния вторник чиновник от личния състав е бил подложен под карантина.

Той е имал контакт с френски духовник, който по-късно е бил признат в болница в Париж и е бил подложен в изолираност като защитна мярка.

Ватиканът подхваща и други превантивни дейности – раздава маски и ръкавици на чиновниците, които имат контакти с обществото.

Освен това те са инструктирани да си мият ръцете обширно, да заобикалят хора със признаци, а посетителите не би трябвало да се събират на огромни групи и би трябвало да си закриват лицето, когато кашлят или кихат.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР