Папа Франциск днес се задъхваше, докато говори на публично събитие,

...
Папа Франциск днес се задъхваше, докато говори на публично събитие,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Все още не съм добре заради грипа

Папа Франциск през днешния ден се задъхваше, до момента в който приказва на обществено събитие, откакто ден по-рано анулира пътуването си до Дубай за климатичната конференция КОП28 по здравословни аргументи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Скъпи братя и сестри, положително утро и добре пристигнали ", сподели 86-годишният понтифик при започване на седмичната си визита, която се състоя в залата " Павел Четвърти " във Ватикана. След това заяви, че негов асистент ще прочете текста, който е подготвил. " Все още не съм добре поради грипа и гласът ми не звучи добре ", изясни Светият отец.

Папа Франциск бе посрещнат в залата с овации и викания " Вива ил папа! " ( " Да живее папата! " ). Toй има проблеми с коляното и от време на време се придвижва с инвалидна количка, само че през днешния ден се подпираше с бастун.

В края на аудиенцията той още веднъж взе думата и прикани за удължение на примирието в линията Газа. " Войната постоянно е проваляне, всички губят, като се изключи една група, която извлича огромни облаги – оръжейните производители. Те вършат положителни пари от гибелта на други ", сподели папа Франциск.

Днешната визита включваше и малко зрелище на циркови актьори - смешник, акробати и жонгльори, които излязоха на подиума дружно със светия отец. Той им благодари, че са го дарили с " миг на наслада ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР