Папа Франциск днес призова за хуманитарни коридори, които да помогнат

...
Папа Франциск днес призова за хуманитарни коридори, които да помогнат
Коментари Харесай

Папата призова за хуманитарни коридори за Газа

Папа Франциск през днешния ден прикани за филантропични коридори, които да оказват помощ на обсадените в Ивицата Газа и още веднъж прикани за освобождението на заложниците, държани от войнстващата ислямистка формация " Хамас ", съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Настойчиво апелирам децата, болните, възрастните хора и дамите, всички цивилни жители да не стават жертви на спора. Нека филантропичните права да бъдат спазвани, на първо място в Газа, където е незабавно и належащо да се подсигуряват филантропични коридори, с цел да се помогне на цялото население ", сподели Светият отец в седмичното си послание към хиляди хора на площад " Свети Петър ".

Франциск приказва в миг, когато Израел приготвя войските си за сухопътно нахлуване в отговор на невижданото нахлуване от ислямисткото придвижване " Хамас ".

" Толкова доста хора към този момент са починали. Моля ви, без повече проливане на почтена кръв нито в Светите земи, нито в Украйна, нито където и да било другаде. Достатъчно! Войните постоянно са проваляне, постоянно ", сподели той.

Франциск прикани за молебствия, с цел да се противодейства на " дяволската мощ на омразата, тероризма и войната " и прикани вярващите по света да се причислят към католиците в Светите земи в ден на пост и молитва за мир във вторник.

В петък Ватиканът предложи да посредничи в спора. Кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, съобщи, че нападението на " Хамас " против израелски жители е " нечовешко ".

По отношение на израелския отговор и на необятно предстоящата сухопътна интервенция, Паролин съобщи, че " тези, които са нападнати, имат право да се пазят, само че даже и при законната отбрана би трябвало да се съблюдава пропорция. " П
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР