Папа Франциск днес призова за хуманитарни коридори, които да помогнат

...
Папа Франциск днес призова за хуманитарни коридори, които да помогнат
Коментари Харесай

Папата призовава за хуманитарни коридори в помощ на обсадените в Газа

Папа Франциск през днешния ден прикани за филантропични коридори, които да оказват помощ на обсадените в линията Газа и още веднъж прикани за освобождението на заложниците, държани от войнстващата ислямистка формация " Хамас ", съобщи Ройтерс.

" Настойчиво апелирам децата, болните, възрастните хора и дамите, всички цивилни жители да не стават жертви на спора " , сподели Светият отец в седмичното си послание към хиляди хора на площад " Свети Петър ".

" Нека филантропичните права да бъдат спазвани, на първо място в Газа, където е незабавно и належащо да се подсигуряват филантропични коридори, с цел да се помогне на цялото население " , сподели той.

Франциск приказва в миг, когато Израел приготвя войските си за сухопътно нахлуване в отговор на невижданото нахлуване от ислямисткото придвижване " Хамас ".

" Толкова доста хора към този момент са починали. Моля ви, без повече проливане на почтена кръв нито в Светите земи, нито в Украйна, нито където и да било другаде. Достатъчно! Войните постоянно са проваляне, постоянно " , сподели той.

Франциск прикани за молебствия, с цел да се противодейства на " дяволската мощ на омразата, тероризма и войната " и прикани вярващите по света да се причислят към католиците в Светите земи в ден на пост и молитва за мир във вторник.

В петък Ватиканът предложи да посредничи в спора. Кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, съобщи, че нападението на " Хамас " против израелски жители е " нечовешко ". По отношение на израелския отговор и на необятно предстоящата сухопътна интервенция, Паролин съобщи, че " тези, които са нападнати, имат право да се пазят, само че даже и при законната отбрана би трябвало да се съблюдава пропорция. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР