Папа Франциск днес помоли да бъде съпроводен от молитви на

...
Папа Франциск днес помоли да бъде съпроводен от молитви на
Коментари Харесай

Папата помоли хората да се молят за неговото поклонение за мир в Казахстан

Папа Франциск през днешния ден помоли да бъде съпроводен от молебствия на тазседмичното му " поклонение за мир ", както самият той назова визитата си в Казахстан за среща на религиозни водачи, съобщи Асошиейтед прес.

В свои мнения пред аудитория на площад " Свети Петър " светият отец означи, че във вторник стартира тридневното му посещаване в азиатската страна, където той ще взе участие в събор на водачи на международни и обичайни религии. " Това ще бъде мотив да се срещна с толкоз доста представители на религии и да проведем разговор като братя, оживени от общото предпочитание за мир, мирът, за който жадува нашият свят ", сподели Франциск. " Моля всички да ме съпроводят с молебствия на това поклонение за мир ", добави той.

Папа Франциск се надяваше по време на визитата си да се срещне с съветския православен патриарх Кирил, който се пробва да оправдае съветската инвазия в Украйна на духовна и идеологическа основа като " метафизична " борба против Запада, отбелязва АП. Но по-рано това лято Кирил се отхвърли от присъединяване в междуверския събор.

Папата също по този начин прикани да продължат молитвите за украинския народ, тъй че " Бог да им даде разтуха и вяра ". Той добави, че полски кардинал, който служи като негов формален донор на лепта, сега е в Украйна, с цел да посети разнообразни общности и да даде съответен образец за близостта на папата и на Католическата черква.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР