Папа Франциск днес отправи настоятелна молба за спиране на конфликта

...
Папа Франциск днес отправи настоятелна молба за спиране на конфликта
Коментари Харесай

Папа Франциск относно войната между Израел и „Хамас“: „Спрете в името на Бога“

Папа Франциск през днешния ден насочи настоятелна молба за прекъсване на спора в Газа и прикани за филантропична помощ, както и да бъде оказана помощ на ранените, с цел да се облекчи „ доста тежката “ обстановка в анклава, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Продължавам да мисля за тежката обстановка в Палестина и Израел, където доста хора са изгубили живота си. Моля ви да спрете в името на Бога, прекратете огъня “, сподели той пред множеството на площад „ Свети Петър “ след седмичната си молитва „ Ангел Господен “. „ Надявам се, че ще бъде направено всичко, с цел да се избегне разгръщане на спора, че ранените ще бъдат избавени и че ще дойде помощ за популацията на Газа, където филантропичната обстановка е доста тежка “, сподели още той.

Светият отец възобнови апелите си за преустановяване на огъня и за освобождение на заложниците, взети от „ Хамас “ по време на офанзивата на 7 октомври, като се спря на децата, които съгласно него „ би трябвало да се върнат при своите фамилии “. „ Нека помислим за децата, за всички деца, които са въвлечени в тази война, както в Украйна и в други спорове – убива се тяхното бъдеще „, добави той.

86-годишният папа Франциск към този момент прикани за основаването на филантропични коридори и съобщи, че е належащо решение със основаването на две страни, с цел да се постави завършек на войната сред Израел и „ Хамас “, напомня Ройтерс.

Междувременно Световната стратегия по прехраната прикани за сигурен и уголемен достъп на филантропичната помощ до линията Газа, съобщи ДПА.

Нуждата от филантропична помощ и доставки на витално значими хранителни артикули е достигнала сериозно равнище, съобщи Синди Маккейн, шеф на службата на Организация на обединените нации, откакто през днешния ден посети египетската страна на пропускателния пункт „ Рафах “.

„ В момента родителите в Газа не знаят дали ще могат да нахранят децата си през днешния ден и дали въобще ще оцелеят, с цел да видят утрешния ден… Днес насочвам незабавна молба за милионите хора, чийто живот е раздран от тази рецесия “, сподели Маккейн.

По-рано тя се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро, с цел да обсъдят доставката на помощи. Въпреки че доставките се усилват, те надалеч не са задоволителни, с цел да посрещнат експоненциално възходящите потребности, сподели тя.

По данни на палестинския „ Червен полумесец “ 421 камиона с помощи са достигнали до линията Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври. Според Организация на обединените нации са нужни по 100 камиона дневно.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР