Папа Франциск днес изрази загриженост от възхода на национализма в

...
Папа Франциск днес изрази загриженост от възхода на национализма в
Коментари Харесай

Папата ужасен от продължителните конфликти в Украйна и Сирия

Папа Франциск през днешния ден изрази угриженост от възхода на национализма в света и ненапълно упрекна за това минусите на глобализацията, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Без да цитира страни или политически партии, главата на Римокатолическата черква изрази страдание за национални политики, които предизвикват " бързо пристрастно единогласие " за сметка на търпеливи старания за общото богатство.

В годишната си тирада пред дипломатите, упълномощени към Светия трон, папата означи безпокойството в Европа и Северна Америка във връзка с мигрантите и произлизащите от това ограничавания за прекосяването им през границите, в това число и директно. " На подобен изчерпателен въпрос не може да бъдат давани частични решения ", акцентира папата.

Франциск похвали Колумбия за това, че е приела огромен брой хора, избягали от икономическите компликации във Венецуела.

Същевременно папата сподели, че е ужасяващ от продължителните спорове в Украйна и Сирия, и похвали разговора сред Северна и Южна Корея, като предизвести против усилването на конкуренцията във въоръжаването.

Що се отнася до самата Католическа черква, папата още веднъж сподели, че осъжда насилието против деца, и удостовери обещанието си да почисти Църквата от свещеници педофили.

" Насилието върху малолетни е едно от най-гнусните и отвратителни закононарушения, които може да бъдат осъществени ", и то " предизвиква непоправими вреди за цялостен живот ", акцентира Франциск. Той означи, че " Светият трон и Църквата като цяло работят, с цел да се противостои и да се предотвратят тези закононарушения и тяхното укриване, с цел да се откри истината (за закононарушения, осъществени от) духовници, и да се въздаде правораздаване за малолетните, претърпели полово принуждение, усложнено от злоупотребата с власт и съвест ".

Франциск се приготвя в края на февруари да бъде хазаин на среща на високо ниво във Ватикана с основните епископи от националните католически църковни организации от целия свят, с цел да бъде разисквана рецесията с насилието против деца. За да се приготвят, участниците в срещата би трябвало да беседват с жертви на такава полова експанзия.

Миналата година бе белязана от кавги със полово принуждение на духовници, изключително в Съединени американски щати и Чили.

Днес френският кардинал Филип Барбарен ще бъде изправен пред съда по обвиняване, че е укрил педофилското минало на духовник, съобщи Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР