Папа Франциск дари 500 хиляди долара от даренията, които вярващите

...
Папа Франциск дари 500 хиляди долара от даренията, които вярващите
Коментари Харесай

Папата дари 500 хиляди долара за мигранти

Папа Франциск подари 500 хиляди $ от даренията, които вярващите дават непосредствено на Светия трон, за мигрантите в Мексико, написа ватиканското англоезично издание Vatican News.
Според изказване на дарителския фонд на Светия трон: „ През последните месеци хиляди мигранти са пристигнали в Мексико, откакто са пътували повече от 4000 километра пешком и с спонтанни транспортни средства от Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала. Мъжете и дамите, постоянно с дребни деца, бягат от бедността и насилието, надявайки се на по-добро бъдеще в Съединените щати. Въпреки това американската граница остава затворена за тях. "
Помощта е предопределена да подкрепи повече от 75 000 души, които са пристигнали в Мексико през 2018 година в шест кервана за имигранти.
"Всички тези хора са били блокирани, неспособни да влязат в Съединените щати, без дом или занаят ", се споделя в изказването. „ Католическата черква е хазаин на хиляди от тях в хотели в границите на епархиите или религиозните конгрегации, осигуряващи главните им потребности, от жилище до облекло”.
Въпреки че огромно медиийно внимание беше концентрирано върху керваните, в изказването на Фонда се отбелязва, че „ медийното отразяване на тази незабавна обстановка понижава и вследствие на това понижава и помощта за мигрантите от страна на държавното управление и частни лица “.
В изказването на Благотворителния фонд се твърди, че „ регулирането и транспарантното потребление на ресурсите, които би трябвало да се регистрират, се изискват преди да се даде помощта “. Той отбелязва, че към този момент са утвърдени тринадесет плана, а други четиринадесет са в развой на оценка.
"Благодарение на тези планове ", се споделя в изказването, "и с помощта на християнската щедрост и взаимност мексиканските епископи се надяват да продължат да оказват помощ на нашите братя и сестри мигранти ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР