Папа Франциск беше изписан от поликлиниката Джемели, където беше хоспитализиран

...
Папа Франциск беше изписан от поликлиниката Джемели, където беше хоспитализиран
Коментари Харесай

„Добре съм, още съм жив“. Изписаха Папа Франциск от болницата, завръща се у дома

Папа Франциск беше изписан от поликлиниката Джемели, където беше приет в болница повече от седмица заради лапаротомия и пластика на коремната стена с протези, съобщи Rai News. Папата беше посрещнат от навалица от хора, които дружно с пресата и фотографите се подредиха пред изхода на болничното заведение. Папата, ухилен, поздрави лекарите, преди да влезе в колата и да се изправи. " Още съм жив ", сподели той и изрази дълбока тъга от нещастието на мигрантите.

Pope Francis speaks with reporters as he leaves Gemelli Hospital
— Vatican News (@VaticanNews)


След изписването си от поликлиниката Джемели, преди да се върне във Ватикана, папата отиде в базиликата Санта Мария Маджоре, с цел да се помоли пред иконата “Salus Populi Romani “, както е правил десетки пъти. Пристигайки пред Римската базилика с кола, той слиза самичък, след което сяда в инвалидна количка. Преди да влезе в църквата, поздрави туристите, които бяха пред Санта Мария Маджоре.



В четвъртък, 15 юни, “в знак на признателност, папата одобри целия действен екип, формиран от медицински личен състав, медицински сестри, обществени и здравни служащи и помощници, които координираха, направиха и направиха допустима хирургическата интервенция на 7 юни “, споделя шефът на болничното заведение. Впоследствие папата се срещна с монсеньор Клаудио Джулиодори, общоприет църковен помощник на Католическия университет и дон Нунцио Курао, нравствен помощник на личния състав на поликлиниката; „ затова представителите на Борда на шефовете на фондация “Gemelli Polyclinic “ с президента Карло Фрата Пасини и ректора на Католическия университет Франко Анели, дружно с управителните органи на поликлиниката с генералния шеф Марко Елефанти “.

„ Накрая той отиде в отделението по детска онкология и детска неврохирургия, където се подкрепят дребните пациенти, които през последните дни показаха обичта си към папата посредством голям брой писма, рисунки и послания за бързо възобновяване. Папа Франциск се докосна до болката от първа ръка на тези деца, които всеки ден носят на плещите си, дружно със своите майки и татковци, Кръстното страдалчество. На всяко от тях той подари броеница и книга. В приветствието към присъстващите Негово Светейшество насочи признателност към целия здравен личен състав за техния професионализъм и блян да облекчат страданието на другия, както и с медикаментите, по този начин и с деликатност и човещина “.

фотоси: Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР