ПАОК се наложи над Панатинайкос с 3:2 на стадион Апостолос

...
ПАОК се наложи над Панатинайкос с 3:2 на стадион Апостолос
Коментари Харесай

Десподов с много важен гол, ПАОК мечтае за титлата

ПАОК се наложи над Панатинайкос с 3:2 на стадион „ Апостолос Николаидис “ в мач от първия кръг в първата шестица в гръцката Суперлига. Българският национал Кирил Десподов стартира като титуляр за „ двуглавите орли “, като даже даде задатък на своя отбор след единствено 64 секунди игра. Десподов престоя на терена до 61-вата минута, когато бе сменен от Андрия Живкович.
Прочетете още
Панатинайкос съумя да изравни в 29-ата минута чрез Бернард, а ПАОК си върна задатъка още преди края на първото полувреме след гол на Брандон Томас. Стефан Шваб постави дефинитивно точката на разногласието с попадение от дузпа в 90-ата минута. Панатинайкос върна още веднъж един гол в добавеното време посредством Бернард, само че той не бе задоволителен за „ детелините “ да завоюват точка.

След този триумф ПАОК стъпва на върха в гръцката Суперлига, като отборът на Кирил Десподов има 63 точки, изпреварвайки АЕК Атина (62 точки), който обаче е с мач по-малко. Панатинайкос пък е на 3-то място с 59 точки.

ПАОК съумя да поведе единствено 64 секунди след първия съдийски сигнал след страховит гол от страна на Кирил Десподов. Защитник на Панатинайкос върна не разчетено топката към точката за осъществяване на дузпа, където капитанът на българския народен тим засече топката с външен фалц и осъществя, не оставяйки никакви шансове на Бартоломей Драговски да отрази.

Брандон Томас бе изведен зад тила на защитата и излезе очи в очи с полския пазач на Панатинайкос. Нападателят на ПАОК шутира в 17-ата минута, само че Драговски направи ужасно избавяне.

Панатинайкос отговори на предизвикването на ПАОК в 29-ата минута, откакто Бернард се възползва от рикошет и стреля от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата, с цел да възвърне паритета.

Преди края на първото полувреме ПАОК още веднъж съумя да си върне преднината. В 37-ата минута Томас Мург изведе Томас, който стреля с първото си допиране и преодоля Драговски, с цел да направи резултата 2:1.

Първото по-чисто състояние за второто полувреме бе на сметката на ПАОК. След центриране в наказателното поле на ПАО, Брандон Томас стреля с първото си допиране към десния ъгъл, само че Драговски парира.

Най-чистото състояние за Панатинайкос през първото полувреме се откри пред Фотис Йоанидис в 52-рата минута, който получи топката в наказателното поле и насочи мощен удар, който профуча около левия непряк дирек на вратата, защитавана от Доминик Котарски.

Панатинайкос остана с човек по-малко в 89-ата минута, откакто Себастиан Паласиос си изкара пряк червен картон, а с изключение на тома ПАОК получи правото да извърши дузпа, която бе осъществена от Стефан Шваб.

Панатинайкос понижи изоставането си в третата минута на добавеното време на мача, откакто Александър Джеремейеф изведе Бернард на чиста позиция, а бразилецът преодоля Доминик Котарски, с цел да се разпише за 2:3.

Домакините се пробваха да сграбчен равенството в последните минути от добавеното време на срещата, само че ПАОК удържа на натиска на Панатинайкос и се поздрави с крайния триумф.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР