Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви

...
Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви
Коментари Харесай

Андрей Делчев, Българска петролна и газова асоциация: Складовете са пълни, имаме запас от горива

Паниката за горивата у нас не е основана на никакви справедливи обстоятелства. Това съобщи за "Денят стартира " изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев откакто опашки от коли се извиха на бензиностанции в София и в други градове на страната нощес поради опасения, че цените на бензина ще скочат.

Той акцентира, че складовете са цялостни.

"Ние сме в непрекъснат контакт и с Държавния запас, и с рафинерията, която доставя голямото количество горива в България. Рафинерията работи, има запаси, има горива. Складовете на компаниите са цялостни. Държавният запас поддържа 90-дневния ресурс от горива ", увери Делчев.

Андрей Делчев е безапелационен, че в България дефицит на горива няма.

Той показа, че през вчерашния ден някои компании, които не са членове на петролната асоциация, спекулативно са вдигнали цените с 30-40 стотинки и са нагнетили суматоха.

Днес няма опашки пред бензиностанциите, а цените са такива, каквито бяха - с малко нарастване отпреди ден-два и горива има. На огромните вериги цените на горивата са под 3 лв., на по-малките бензиностанции са пробвали по-високи нива, сподели още той.

Делчев предизвести, че суматохата води до нараснало търсене, от своя страна то ще докара до скокообразно повишение на цените и е по-добре да не си предизвикваме това.

Делчев още веднъж акцентира, че горива има и ресурси има задоволително, както и че доставките не са нарушени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР