Паника в лясковското село Джулюница заради открит паразит във водата.

...
Паника в лясковското село Джулюница заради открит паразит във водата.
Коментари Харесай

Паника в лясковско село заради открит паразит във водата

Паника в лясковското село Джулюница поради открит паразит във водата. Сигналът е подаден от гражданин на селото до всички виновни институции във Велико Търново. Докато полива градината Димитрина Игнатова от Джулюница открива, че в една от кофите с вода  има паразит, който наподобява тения. Заснема клип, който качва в обществените мрежи.

Мълвата за бактерия в питейната вода бързо се разнесла в селото и провокирала суматоха.

" Като глист нещо e пълзяло. Притесняваме се, само че не можем нищо да създадем. Купувам си вода от магазина ", показа локален гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Незабавно били сигнализирани Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и ВиК във Велико Търново, както и всички способени управляващи.  

" Проверяващите органи установяват, че не е тения. Това се споделя " конски косъм ". Видяхме го - към 10-15 см. Никой, в това число и тя, не е видяла, че пада този конски косъм от чешмата. Тя го установи в една пластмасова кофа, откакто го е напълнила с култивиран маркуч. Хората споделят, че този конски косъм е бил в макруча ", съобщи кметът на Джулюница Мариан Точев.

От РЗИ във Велико Търново оповестиха, че във взетата проба от водата не са открити отклонения от микробиологичните и химични индикатори. Категорични са, че червеят, открит от госпожа Игнатова, който също е конфискуван за разбор, не е патологичен, не паразитира и не е обект на човешка патология и не е обект за терзания за качеството на питейната вода в село Джулюница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР