Паника в Хавай заради погрешно изпратено съобщение за ядрена атака.

...
Паника в Хавай заради погрешно изпратено съобщение за ядрена атака.
Коментари Харесай

Държавен служител изпратил съобщение до всички жители на Хавай: Към вас лети балистична ракета! Това не е учение!

Паника в Хавай поради неправилно изпратено известие за нуклеарна офанзива. Властите се извиниха, че присъединили алармите и изпратили SMS-и на десетки хиляди поданици. Оказа се, че чиновник на организацията за изключителни обстановки натиснал копчето за предизвестие по простъпка, заяви Нова тв. 

Сирените огласили всички градове на островите, а хората с мобилни телефони получили известие от управляващите със наличие:  " Балистична ракета лети към Хавай. Незабавно потърсете леговище. Това не е обучение ".

Много хора фактически го създали, бягайки от плажовете в търсене на скривалище. Скоро се схванало, че тревогата  подправена. По малкия екран оповестили, че тревогата е подправена 18 минути по-късно. Но съобщението с корекцията дошло почти 40 минути след първото известие. 

Губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Айдж определи случилото се като неприятно и съобщи, че ще се създадат усъвършенствания по този начин, че повече това да не се повтаря. 

" Знам, че това, което стана през днешния ден е безусловно недопустимо. Много от жителите бяха наранени съществено. Съжалявам за объркването, което предизвикахме и несгодите, които може да сте изпитали ", съобщи Айдж. Според губернатора, чиновниците в организацията за изключителни обстановки работят на 3 смени и грешката е станала при предаването на поста сред тях.



Много хора приели сигнала за същински, тъй като Хавай е една от американските територии най-близо до Северна Корея, а Вашингтон и Пхенян си разменят закани от месеци.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР