Паника и некомпетентост стоеше зад въвеждането на всички строги мерки

...
Паника и некомпетентост стоеше зад въвеждането на всички строги мерки
Коментари Харесай

Вергил Стойнов: Зад правителствените мерки стоеше паника и некомпетентност

Паника и некомпетентост стоеше зад въвеждането на всички строги ограничения против разпространяването на COVID-19 у нас. Това от своя страна поражда прекопирване на непознати модели без логичност и против човешкото здраве.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Любо Кулезич " микробиологът Вергил Стойнов.

Стойнов си разреши да оспори възбраната за посещаване на парковете в съда. Ако тя бъде прегледана и в последна сметка решението е в интерес на Стойнов, всички събрани санкции ще би трябвало да бъдат върнати, тъй като мярката ще бъде сметната за незаконосъобразна.

" Морално е да си признаят грешката. Това е неуравновесеност бед здравно съображение. Показател за почтено и обективно мислене е да признаеш какво не знаеш. Сравняваха ни с други страни, само че това е неточно ", изясни Стойнов във връзка рисуваните по медиите картини за трупове в хладилници.

Той даде образец с нервността около епидемията от СПИН, която също е почнала по този метод - с всеобща суматоха и боязън. Моделът е бил същия - хората са странили от болните, считало се е, че заболяването се предава по въздуха. Паниката обаче е утихнала много по-бавно, в сравнение с в този момент. Стойнов повтори - суматохата няма здравно съображение.

" Световната здравна организация го прави интензивно и поддържа това. СЗО взима политически решения, в сравнение с медицински, само че би трябвало да го резервира до дъно ", съобщи още той.

Реките от пари също би трябвало да признаят, че са сбъркали, в случай че СЗО направи тази крачка, изясни още Стойнов. По думите му суматохата се трансформирала в истина, тъй като е била подета и от медиите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР