Panera е съдена от родителите на студент със сърдечно заболяване,

...
Panera е съдена от родителите на студент със сърдечно заболяване,
Коментари Харесай

Лимонадата Panera има повече кофеин от Red Bull и Monster взети заедно, уби ученик, съдебни искове

Panera е съдена от родителите на студент със сърдечно заболяване, умрял откакто е изпил Charged Lemonade, което се твърди в делото съдържа повече кофеин от Red Bull и Monster Energy Drink взети дружно и няма предизвестие за потребителите.

Искът твърди, че Сара Кац, на 21 година, е считала, че Charged Lemonade е „ обичайната лимонада и/или електролитна спортна напитка, съдържаща рационално количество кофеин, безвреден за пиянство. " На 10 септември 2022 година студентка от Университета на Пенсилвания изпи Charged Lemonade и по-късно претърпя сърдечен арест, което докара до гибелта й.

Като дете Кац е бил диагностициран със сърдечно заболяване Удължен QT вид 1 Синдром. През целия си живот тя избягваше енергийни питиета и мощно кофеинови питиета, които биха могли да „ повлияят неподходящо на сърдечния темп “ при хора със синдрома, се показва в правосъдния иск. YouTube звездата Логан Пол, за високото равнище на стимуланта. В този случай напитката, която е известна измежду младежите и предтийнейджърите, включва 200 мг кофеин или към два Red Bull.

Обвинения в несъразмерни равнища на кофеин

Искът Panera твърди, че порция от 30 унции Charged Lemonade съдържа до 390 мг кофеин, повече от комбинираните равнища на кофеин в Red Bull и Monster Energy Drink, които дружно имат към 274 мг от стимуланта.

Panera предлага на пазара продукта като сокова напитка и го сервира до други безкофеинови сокови питиета, се твърди в делото.

„ На потребителите не е предоставена фактическа основа, с цел да схванат, че това е енергийна напитка, съдържаща несъразмерни количества кофеин, източници на кофеин, стимуланти и захар “, се твърди в него.

Поради високото наличие на кофеин в Charged Lemonade, Panera е трябвало да знае, че съставлява опасност от пострадване или гибел за някои консуматори, в това число деца, бременни и кърмещи дами и чувствителни към кофеин лица, като например тези със сърдечни болести като Кац, твърди делото.

Кац учеше интернационалните връзки и опазване на здравето и общества с малолетен по източноазиатски езици и цивилизации в UPenn и беше преподавал CPR в гимназии и общности с незадоволително обслужване. Работила е и като теоретичен помощник в Детската болница във Филаделфия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР