Pandora, един от най-големите производители на бижута в света, обяви,

...
Pandora, един от най-големите производители на бижута в света, обяви,
Коментари Харесай

Pandora вече няма да използва естествени диаманти за бижутата си

Pandora, един от най-големите производители на бижута в света, разгласи, че ще приключи потреблението на диаманти, които се добиват по натурален път, предава BBC (Би Би Си).

Вместо това бижутерската къща ще премине към потреблението на камъни, особено отглеждани в лаборатория. Първото такова произвеждане се възнамерява да стартира във Англия. Този ход, както означи изпълнителният шеф на Pandora Александър Лачик в изявление за Би Би Си, е част от самодейност за гарантиране на устойчивостта на компанията. 

В същото време, съгласно корпорацията, публичните опасения по отношение на положението на околната среда и методите на работа в минната промишленост са довели до възходящо търсене на различни способи за рандеман на диаманти, предава ТАСС.  

" По принцип можем да реализираме същото качество на диамантите като естествените, само че на доста по-ниска цена ", изясни Лачик.

Очаква се първата сбирка от имитационни диаманти на Pandora да се продава във Англия. Цената на продуктите ще варира от £ 250 ($ 350).

" Вярвам, че естествените диаманти и техните отглеждани в лаборатория аналози могат да съществуват доста добре. Съществува ясно търсене както на естествени, по този начин и на изкуствени камъни. По-добри дизайни и по-ниски цени са главните аргументи клиентите да избират отглежданите в лаборатория диаманти пред естествените диаманти ", сподели Оля Линде, водещ експерт в консултантската компания Bain & Company. 

Въпреки това, както отбелязва Би Би Си, главният проблем на лабораторните диаманти е, че те се нуждаят от доста количество сила, с цел да ги произведат. В момента повече от половината от всички изкуствено отглеждани камъни идват от Китай. Производството на добивани диаманти е спаднало от 152 милиона карата през 2017 година на 111 милиона през 2020 година, съгласно отчет на Световния център за диаманти в Антверпен и консултантската компания Bain & Company. Най-големият спад в производството на диаманти е регистриран в Русия, Канада, Ботсвана и Австралия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР