Пандемията, войната в Украйна и спиралата от политически кризи се

...
Пандемията, войната в Украйна и спиралата от политически кризи се
Коментари Харесай

„Медии под обстрел“ – представят резултати от проучването за свободата на словото в България през 2022 г.

Пандемията, войната в Украйна и спиралата от политически рецесии се трансформират във водещи фактори с бездънен отпечатък и върху медийната среда в България. Журналистите са изправени пред поредност от провокации – стрес, онлайн тормоз, опити за интервенция в публицистичното наличие, автоцензура, финансови усложнения. Какви са настроенията в бранша и какво е равнището на медийна независимост?

Това ще покажат резултатите от шестото изследване за свободата на словото в страната, направено от АЕЖ-България и осъществено с финансовата поддръжка на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Анализът ще бъде показан на 17 октомври (понеделник) 2022 година от 10:00 до 12:00 ч., зала Кеплер в Launchee на партерния етаж на ЦУМ.

Данните са събрани посредством онлайн анкета, извършена в интервала 3 май – 10 юни, попълвана непринудено и анонимно. Статистическата обработка е на организация „ Алфа рисърч “. Автор на отчета е доктор Илия Вълков, член на УС на АЕЖ-България, публицист и учител в УНСС./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР