Пандемията в Източна Европа се разгаря, ние не трябва да

...
Пандемията в Източна Европа се разгаря, ние не трябва да
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да има ясно разбиране за това какви може да са последствията от пандемията

" Пандемията в Източна Европа се разгаря, ние не би трябвало да изтощаваме лекарите си ". Това съобщи пред публицисти след края на двудневния Европейски съвет в Брюксел президентът.

Той разяснява и процеса на имунизация у нас. Според него България и Румъния са били упоменати, въпреки и не поименно, от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен като образец за неприятно развиване на битката с пандемията. " В Източна Европа тя се разгаря още веднъж ", подчертала Урсула фон дер Лайен.
 Румен Радев: Проблемът с високите цени на силата е общоевропейски, нужни са координирани дейности Румен Радев: Проблемът с високите цени на силата е общоевропейски, нужни са координирани дейности
Основна тематика на днешния Европейски съвет е енергийната рецесия в Европа и стремглаво растящите цени на електрическата сила и естествени...

" Отдавна има ваксини, всеки ден специалисти приканват хората да се имунизират. За жал в България и Румъния – това е обстановката. В останалата част на Европейски Съюз има страни с над 75% ваксинирано население. Трябва да има ясно схващане за това какви може да са следствията от пандемията. Тя се разгаря още веднъж в Източна Европа. Призовавам за разсъдливост и схващане. Някои от дейностите на служебния кабинет подлежат на рецензии, само че би трябвало да създадем всичко допустимо да не допуснем пик на болестта. Не би трябвало да изтощаваме нашите лекари ", безапелационен бе президентът.

" Уточнявахме доста аспекти по външната миграция. Европейски Съюз поставя старания да взема решение казуса надалеч от границите си. Има оферти да се ускори политиката на реадмисия и да се работи в тясно съдействие с Турция, Ливан и Египет. Призовах за явен действен проект за защитата по външните граници, изключително сухопътните, каквато е тази на България. В случай, че натискът нарасне внезапно, би трябвало да има написани дейности ", акцентира Радев. Той показа, че е провел няколко диалога с немския канцлер Ангела Меркел. " Основна тематика беше евроинтеграцията на Северна Македония, която тя си е сложила за съществена цел ", уточни президентът.

По отношение на въпроса с енергетиката и високите цени на тока той акцентира, че Европейски Съюз изрично не се е заел с финансова и съответна помощ в тази обстановка. " Отговорността беше трансферирана към страните членки и техните финансови благоприятни условия ”. Ще бъде осъществена обаче инспекция на енергийните пазари, в това число тези на газ. Целта е да се ограничи спекулата на тържищата и в случай че има нередности – те да бъдат отстранени навреме. Резултатите ще бъдат подготвени през ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР