Пандемията с COVID-19 е извадила наяве слабите страни на американската

...
Пандемията с COVID-19 е извадила наяве слабите страни на американската
Коментари Харесай

Финансист от Ню Йорк: Пандемията показа, че икономиката на САЩ не е подготвена

Пандемията с COVID-19 е извадила нескрито слабите страни на американската стопанска система. Кризата извади нескрито задлъжнялостта на компаниите в Съединени американски щати.
Това описа в предаването " Лице в лице " по бТВ директно от Ню Йорк Йордан Колев, който разяснява разпространението на болестта и финансовите ограничения в Съединени американски щати за справяне с рецесията.

„ Кризата с COVID-19 сподели, че американската стопанска система не е толкоз готова, колкото изглеждаше. Никой не обръщаше внимание на задлъжнялостта на компаниите. Тези ниски лихвени проценти, оставени след рецесията през 2008 година в Съединени американски щати и Европа, бяха ниски за прекомерно дълго време, което стимулираше компаниите да взимат заеми и да влагат “, съобщи Колев.

„ Трудно е сега да бъдем оптимисти в Ню Йорк. За страдание, нашият щат се трансформира в международен епицентър на болестта. Ню Йорк има повече случаи от всяка друга страна в света – повече от Италия, повече от Испания. Въпреки това има позитивни сигнали от последните дни – понижава броят на новопостъпилите в болница, понижава броят на тези, които се нуждаят от машини за обдишване, а броят на смъртните случи се стабилизира, макар че е на високи равнища – не се усилва през последните 10 дни “, описа Колев.

„ Властта предприе радикални дейности за малко време. Беше признат пакет от 2 трилиона $, който да помогне както на жителите, по този начин и на бизнеса. Всеки американски жител получава чек за 1200 $, в случай че е получавал до 75 000 $ на година и понижава, в случай че получават до 100 000 на година. Така голямата част от американците ще получат по 1200 $ и в случай че имат деца, и се класират, ще получат по 500 $ в допълнение “, обясни финансовите ограничения българският финансист.

Въпреки печатането на пари сега цената на американският $ се покачва. Не е наложително печатането на пари да докара до инфлация, счита Колев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР