Пандемията постави САЩ в период на икономическа несигурност и нестабилност

...
Пандемията постави САЩ в период на икономическа несигурност и нестабилност
Коментари Харесай

Златото или среброто е по-добра инвестиция, когато инфлацията се охлади?

Пандемията сложи Съединени американски щати в интервал на икономическа неустановеност и неустойчивост на пазара. Най-ниските лихвени проценти бяха последвани от бърза инфлация и цикъл от 11 поредни покачвания на лихвените проценти на Фед. Въпреки че беше притеснителна среда, тя се оказа потребна за вложителите в благородни метали.

„ През 2020 година златото се увеличи с 21% сред времето, когато беше оповестено Коронавирус на 11 февруари, и края на годината “, споделя Алекс Ебкариан, основен действен шеф и съосновател на основаната в Лос Анджелис Allegiance злато.

От юли 2023 година Съединени американски щати наподобява са намерили някаква основа. Лихвата на федералните фондове се задържа постоянна, а инфлацията се стабилизира сред 3% и 4%. Освен това Фед сподели в последните изказвания на FOMC, че има за цел да понижи инфлацията до 2% и евентуално няма да усили лихвения % още веднъж през този цикъл.

Но какво ще значи това за вложителите в благородни метали и дали златото или среброто ще имат преимущество? По-долу ще ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР