Пандемията от започва да се оттегля, като във всички краища

...
Пандемията от започва да се оттегля, като във всички краища
Коментари Харесай

Започна ли отстъпление коронавирусът?

Пандемията от стартира да се отдръпва, като във всички краища на света инфекциите падат като се изключи Близкия изток, заяви в. “Дейли мейл ”. Данните на СЗО демонстрират, че броят на новите случаи е понижен с 16% в международен мащаб през предходната седмица до 2,7 милиона, написа.
Пета поредна седмица инфекциите са намалели, откакто са достигнали своя връх от над 5 милиона през седмицата, завършваща на 3 януари. Инфекциите са паднали най-бързо в Африка и в Австралия (с 20%), следвани от Европа (18%), Америка (16%) и Югоизточна Азия (13%). Единственият район, в който случаите са се нараснали през седмицата до 14 февруари, е този, който включва Близкия изток, елементи от Централна Азия и Североизточна Африка. Случаите там са нарастнали със 7%.
 Бил Гейтс: За превъзмогване на пандемията са нужни големи вложения Бил Гейтс: За превъзмогване на пандемията са нужни големи вложения
Победа над пандемията от ковид може да се реализира посредством спомагателни милиарди долари вложения за строителството на предприятия...
Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус съобщи, че понижението в международен мащаб демонстрира, че “простите ограничения за публично здраве работят даже при съществуването на разнообразни варианти на вируса ”. Според специалисти коронавирусът може в никакъв случай да не си отиде, само че ще се трансформира в лека тягост.
“Вирусът, прочут като SARS-CoV-2, ще стане просто следващото животно в зоопарка, което ще се причисли към другите заразни заболявания, с които човечеството се е научило да живее ”, предвижда доктор Ти Джейкъб Джон, който учи вирусите и е управлявал напъните на Индия в битката с полиомиелита и СПИН. Според Джени Лавин, вирусолог от университета “Емори ”, откакто множеството хора се срещнат с вируса или посредством имунизация, или посредством превозване на инфекцията, патогенът ще продължи да циркулира, само че ще провокира най-вече лека форма на заболяването, като елементарна простуда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР