Пандемията от КОВИД-19 съществено е променила навиците за пътуване, сочат

...
Пандемията от КОВИД-19 съществено е променила навиците за пътуване, сочат
Коментари Харесай

Пандемията промени навиците за пътуване

Пандемията от КОВИД-19 значително е трансформирала навиците за пътешестване, сочат резултатите от изследване на Microsoft Advertising. Изследването е осъществено измежду над 600 запалянковци пътешественици в Европа на възраст 18-65 години. Оказва се, че хората са подхванали краткосрочно излизане от родните им страни по три съществени аргументи - с цел да извърнат внимание на психологичното си здраве, с цел да избегнат локдауна или с цел да преживеят нещо ново.

Мерките за ограничение на свободното придвижване, които бяха утвърдени предходната година, мощно повлияха на туристическата промишленост. Повече от половината интервюирани (51%) дават отговор утвърдително на въпроса дали са отсрочили най-малко едно пътешестване поради пандемията. А 57 на 100 признават, че им се е наложило да възобновят процеса на обмисляне на пътешествията.

Преди пандемията пътуващите избраха да си създадат резервация няколко месеца авансово, с цел да се възползват от най-хубавите цени. Данните от изследването обаче демонстрират, че в този момент нещата стоят по по-различен метод, защото съвсем половината от европейците (48%) избират да резервират почивката си по-близо до датата на тръгване. Различните ограничавания в страните принудиха пътуващите да се приспособяват към различен метод. Заради това за множеството европейци (61%) е по-вероятно да резервират своето настаняване с гъвкава политика за отменяне. 23 на 100 от пътуващите резервират повече от едно пътешестване с политика за отменяне, а 40% от интервюираните декларират, че го вършат няколко месеца авансово, с цел да се възползват от най-хубавата цена.

Проучването разкри, че карантинните ограничавания не са довели само до отрицателни прекарвания. Над една трета (38%) от интервюираните означават, че новата действителност им е дала опция да се откажат от непрекъснатото престояване на едно място и им е помогнала да следват номадския метод на живот. Почти половината от интервюираните (46%), които работят отдалечено, показват, че са съумели да си вземат отмора, каквато другояче не биха могли през този интервал.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР