Пандемията от Ковид-19 може да вдъхнови терористите да използват биологично

...
Пандемията от Ковид-19 може да вдъхнови терористите да използват биологично
Коментари Харесай

Страховете на Брюксел

Пандемията от Ковид-19 може да въодушеви терористите да употребяват биологично оръжие. Такова опасение изрази през днешния ден еврокомисарят по вътрешната сигурност Илва Йохансон на съвещание на комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.
Тя предизвести, че проведената престъпност е съумяла бързо да се пригоди към новите условия на противоепидемични ограничения и органичения в обществения и стопански живот. По нейните думи нарушителите през днешния ден се възползват, с цел да продават онлайн подправени защитни средства против заболяване и даже несъществуващи артикули.
Според нея недопустимо е, че към този момент се лишава единствено един % от годишните облаги от над 1 милиарда евро на европейската проведена престъпност, оповестява Българска телеграфна агенция.
Еврокомисарят по вътрешните работи прикани за връщане към съглашението от Шенген, когато изискванията разрешават, както и за задълбочаване и разширение на пространството без гранични инспекции. Шенген има потребност от промени, акцентира тя и предложи те да стартират с приемането на България, Румъния и Хърватия . Йохансон настоя бъдещото деяние на граничното съглашение да бъде съобразено с поуките от пандемията.
В началото на пандемията страните от Европейски Съюз започнаха разнообразни и несъгласувани ограничения по границите, означи еврокомисарят и посочи, че ще предложи инспекциите по вътрешните граници да отпаднат съгласно данните за заболеваемостта, за готовността на здравните системи, за достъпа до защитни средства.
По нейните думи следва разрешаването на пътуванията през вътрешните граници в началото да зависи от повода за пътуването. Йохансон прикани при идната анулация на граничните инспекции да не се позволява дискриминация с пропускането единствено на жители на обособени страни от Европейски Съюз.
Като в машина на времето сме през днешния ден, в тъмно и далечно минало. Трябва да се върнем в бъдещето, в нормалността, незабавно щом е допустимо. Ще бъде мъчно и комплицирано, страните са изправени пред нелеки решения и болестта лимитира опциите за деяние, обобщи Йохансон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР