Пандемията от коронавирус внесе в икономическото поведение на кората промени,

...
Пандемията от коронавирус внесе в икономическото поведение на кората промени,
Коментари Харесай

САЩ обвиниха пандемията за ръста на инфлацията

Пандемията от ковид внесе в икономическото държание на кората промени, които подкрепиха растежа на инфлацията. Такова мнение изрази през днешния ден министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изявлението си пред онлайн форума „ Reuters Next ”.

Според Йелън, проблеми с инфлацията са следят във всички развити страни, което значи, че за нея има обща причина и това е пандемията.
Рекорд: Словения записва най-висока инфлация от 2008 година
Потребителските цени в Словения през ноември 2021 година са се нараснали с 4,6% по отношение на същия месец на предходната година, което е най-високата...

„ Пандемията прибави фактори, предизвикващи инфлация, която ще продължи да бъде проблем още известно време ”, съобщи финансистът.

Тя призна, че ограниченията на американското държавно управление за стимулиране на търсенето също са дали своето отражение, само че този факт е с по-малка значителност, в сравнение с разпространяването на ковид.

о структурата на потреблението, премествайки акцента от бранша на услугите върху стоките. Значително се усили търсеното на софтуерни и цифрови услуги, означи Йелън. На този декор се прояви дефицитът на полупроводници на международния пазар. Проблемът се задълбочи от спирането на веригите за доставки. Министърът добави, че Белият дом следи обстановката и „ поставя старания за съгласуване на частния бранш ”. Във връзка с тези проблеми администрацията „ не желае да дава обещание повече, в сравнение с е в положение да извърши ”, акцентира Йелън.

Въпреки че " безработицата в Съединени американски щати е 4,6%, което е огромно достижение ", броят на стопански дейните жители в страната е намалял, сподели финансовият министър. Тя призна, че управляващите в Съединени американски щати не схващат изцяло за какво хората не се връщат на предходните си работни места. Според нея в области, които допускат честа междуличностна връзка, като образованието, това може да е обвързвано със боязън от заразяване с ковид. В такива области на стопанската система има дефицит на експерти.
Предколедното извършване на покупки в Съединени американски щати доближава невъобразим връх
По всяка допустима прогноза, статистика и мащаб празнично извършване на покупки тази година се обрисува като невиждан връх по изхарчени пари. Очак...

Във връзка с появяването на новия вариант на ковид Омикрон Йелън сподели, че Вашингтон се надява той да не окаже значително въздействие върху икономическия растеж, макар че американските управляващи към момента не могат да създадат точни прогнози и наблюдават деликатно научните данни.

Според нея, банковата система на Съединени американски щати се е справила „ отлично ” с провокациите, появили се поради пандемията през март 2020 година Проведените промени подкрепиха стабилността на финансовите институции. Основните опасности не бяха свързани със самата банкова система, а отвън нея. Въпреки това, " валутнита пазар се провали на този тест " п в тази област ще се наложи реформиране, сподели Йелън.

По отношение на търговията с Китай някои митнически ставки, въведени още по времето на Доналд Тръмп, „ основават избрани проблеми, защото нямат стратегическа аргументация ”. Финансовият министър съобщи, че не е срещу концепцията да посети Китай, макар че това не влиза в проектите ѝ, само че напомни, че там работят съществени ограничавания поради ковид.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР