Пандемията от коронавирус в Турция продължава с огромна сила, като

...
Пандемията от коронавирус в Турция продължава с огромна сила, като
Коментари Харесай

Наш съсед официално обяви втора вълна на COVID-19

 Пандемията от ковид в Турция продължава с голяма мощ, като управляващите в Анкара към този момент оповестиха настъпването на втората вълна от инфектирани.

" Пандемията продължава, с от ден на ден новозаразени всеки ден. В момента Турция се намира във втория пик на болестта. Анкара, Истанбул, Измир, Бурса са градовете, в които към момента се записва доста висок брой новозаболели ", сподели министърът на опазването на здравето Фахретин Коча пред кореспонденти. Той добави, че доста нови случаи на зараза се следят и в източните провинции на страната - Газиантеп, Санлиурфа, Мардин, Ерзурум.

В сряда в страната бяха регистрирани 1596 нови случая на ковид, което е най-големият брой инфектирани от 15 юни насам. Общият брой на инфектираните доближи 273 301, единствено за денонощие са умряли 45 души, а от началото на пандемията общият брой на изгубилите борбата с заболяването е 6462.

В момента в Анкара има най-много заболели - два пъти повече, в сравнение с в Истанбул, сподели Коча. " Усилията на управляващите са ориентирани към това да предприемем повече ограничения в Анкара, изключително във връзка с обществената дистация. Хора над избрана възраст са лимитирани да влизат в разнообразни институции. Засега не се обмисля въвеждането на вечерен час или карантина. Не може да се приказва за изпускане на обстановката, само че в някои региони контролът над пандемията е " граничен ", сподели още здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР